Om oss

Sist oppdatert 14. mai 2023

Nettstedet britiskpolitikk.no har som mål å skape større interesse og bedre forståelse for det som skjer i britisk politikk, samfunnsliv og kultur. Prosjektet har fått støtte av Fritt Ord. Bak nettstedet står:

 

Trine Andersen

Ansvarlig redaktør

Journalist. Har jobbet i ulike medier siden 1979, fra 1994 til 2018 i NTB. Har fulgt britisk politikk og kultur tett i flere tiår. Fra 2000-2003 stringer for NTB i London. Har dekket flere britiske valg, både parlamentsvalg og valg i Nord-Irland. 

Kontakt: +47 95976447 | redaksjonen(at)britiskpolitikk.no


Erik Mustad

Redaktør

Førstelektor i britiske og amerikanske studier ved Universitetet i Agder. Har skrevet en rekke bøker og artikler om britisk politikk, samfunn og kultur gjennom nesten tre tiår. Har skrevet og kommentert for norske medier siden 1995. Har dekket alle parlamentsvalg fra London siden 1997.


Øivind Bratberg

Redaktør

Førstelektor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo med særlig kompetanse og interesse for britisk politikk og samfunn.  Har skrevet en rekke bøker og artikler om dette feltet og er en hyppig brukt mediekommentator. Han er faglig ansvarlig i British Politics Society og har vært redaktør av British Politics Review.


Annette Groth

Fast bidragsyter

Journalist. Har blant annet vært NRKs korrespondent i London fra 1991 til 2000, og korrespondent i Washington D.C. fra 2007 til 2009. Fra 2010 til 2014 ledet hun Urix sammen med Christian Borch. Hun er nå frilanser. Høsten 2017 kom hun med boka «Hva nå? Min reise i Storbritannia i en brexit-tid». Groth har tidligere utgitt «Nord-Irland. Den vanskelige veien» (1998) og «Det finnes ikke fremmede, bare venner du ikke har møtt: Historier fra den irske øya» (2001).


Per Åsmund Reymert

Redaksjonsmedlem

Journalist. Skriver for Vårt Land. Har en bachelorgrad i statsvitenskap med fordypning i britisk kulturkunnskap fra Universitetet i Oslo. Er ukentlig quizmaster på Pokalen Barcode og i Vårt Land. Har tidligere vært praktikant for amerikanskpolitikk.no. Teknisk ansvarlig for podkasten Pod Britannia.