Dagen da britene skulle ha vært ute av EU

Joseph Afrane i sin Union Jack-dress utenfor Parlamentet. FotoIngen tvil om hva Joseph Afrane mener om brexit. Foto: Trine Andersen

Sist oppdatert 12. januar 2020

31.oktober – Halloween – var dagen da britene skulle ha forlatt EU. I stedet ble valgkampen skutt i gang. Nå blir det parlamentsvalg 12.desember.

Utenfor Parlamentet traff vi Joseph Arane kledd i Union Jack fra topp til tå på dette som skulle ha vært brexitdatoen. Selv i brilleglassene er det britiske flagg. Joseph vil ut av EU snarest mulig, og var nok uten tvil den som ble mest fotografert utenfor Parlamentet denne dagen.

Det var de som ønsket brexit her og nå som hadde tatt turen til Parlamentet denne fine høstdagen. Vi møtte ikke en eneste EU-tilhenger. Men de store markeringene, som den ved den opprinnelige brexitdatoen 29.mars var det ikke. Den gang var det stort folkemøte med Nigel Farage og tusener fylte plassen utenfor Parlamentet.

Her er Annette Groths rapport om dagen da britene skulle ha sagt farvel til EU:

trine@britiskpolitikk.no